Tandblekningsprodukter Allt om tandblekning hemma

Bruxism

bettskenaAtt lida av bruxism (tandgnissling) är inte så speciellt roligt för både sig själv och sin partner. En person om lider av bruxism burkar ofta gnissla sina tänder när han eller hon sover. Detta kan göra att din partners sömn förstörs. Det är inte bara din partners sömn som kan förstöras utan även dina tänder kan slipas ner och att du kan få värk och knäppningar i käkleden. Vissa fall av huvudvärk har också rapporteras i samband med personer som gnisslar tänder.

Ett sätta att få bukt med bruxism är att använda en så kallad bettskena. En bettskena gör att dina tänker inte möter varandra vilket förhindrar att du kan gnissla dina tänder. Du kan fråga din tandläkare om råd om du är osäker på vilket hjälpmedel du ska använda dig av. Om du dock letar en bettskena så finns det köpa på internet för några hundralappar.

Hos barn runt om i världen så är bruxism rätt vanlig hos barn både när de sover och är vakna. Därav är det riktigt viktigt att ni besöker en tandläkare om du tror att ditt barn gnisslar tänder när hon eller han sover. När tänderna växer så är det viktigt att de inte trycks på eller slipas ner när de sover.

Orsak till bruxism

En vanlig orsak varför man lider av bruxism är att man är antingen stressad, har obearbetade känslor av rädsla eller aggression. Därför kan det vara smart att besöka en psykoterapeut för behandling. Om du inte vill besöka en psykoterapeut så kan du alltid lyssna på någon avslappningsband. Enligt en forskning så hjälper det individen till avslappning vilket gör en mindre stressad.

Läs mer om tandgnissling och hur man kan bota det med en bettskena på Beconfident.se.